ch-fi-hudsvamp-e1408962701885.png

Jalka- ja nivussilsa

Tuotekuvaus

Epäiletkö, että sinulla on jalka- tai nivussilsa?

Miksi kannattaa testata nivussilsa?

Jos kärsit hilseilevästä, halkeilevasta ja kutisevasta ihosta, sinulla saattaa olla nivussilsa. Nivussilsan yleinen tyyppi on jalkasieni, joka sijaitsee usein varpaiden välissä. On tärkeää aloittaa nivussilsan hoito, sillä hoitamattomana tulehdus saattaa levitä kynsiin ja muihin kehon osiin. Nivussilsan oireet muistuttavat muiden ihosairauksien oireita, kuten psoriasiksen ja ekseeman, minkä vuoksi sairaudet usein sekoitetaan keskenään. Ennen hoidon aloittamista saattaakin olla hyvä ensin määrittää, onko kyseessä juuri nivussilsa.

Miten testi tehdään? Testi on DNA-pohjainen, ja se tehdään siten, että otat kotona ihosta raaputusnäytteen raaputtamalla kynsisaksien tylsällä reunalla tai metallisella kynsiviilalla tartunta-alueen ihosta hilsettä mukana toimitettuun näyteputkiloon. Lähetä sitten näyteputkilo samassa pakkauksessa maksutta laboratorioomme analyysia varten. Pakkauksessa on myös selkeät ohjeet sekä koodi, jonka avulla voit luotettavasti hakea testituloksesi kotisivultamme. Testituloksen luotettavuus on 99,5 %, eli se on aivan yhtä luotettava kuin lääkärissä tehty testi. Testitulos valmistuu noin kolmessa päivässä siitä, kun näyte on saapunut laboratorioon. Huomaa, että kynsisakset tai kynsiviila eivät sisälly toimitukseen.

Mistä voin ostaa testin? Voit tilata jalka- ja nivussilsaa testaavan kotitestimme apteekkien verkkokaupoista tai ostaa sen lähimmästä apteekista.

Mitä testi sisältää? Pakkauksessa on mukana ohjeet ja näyteputkilo.

Lisätietoa

Mikä on nivussilsa? Nivussilsa on ihotulehdus, jota aiheuttavat rihmasienet eli niin sanotut silsasienet. Tulehdusta esiintyy yleensä jaloissa varpaiden väleissä (jalkasieni), mutta sitä saattaa olla myös muilla kehon alueilla, esimerkiksi käsissä ja hiuspohjassa. Silsasienet kuuluvat yleensä johonkin seuraavista suvuista:Trichophyton rubrum, Microsporum ja Epidermophyton. T. rubrum on näistä yleisin, ja se on Skandinaviassa oireiden aiheuttaja 75–90 prosentissa tapauksista. Jalkasieni on erittäin yleinen, ja siitä kärsii jopa 20 % aikuisista. Taudin kuvaan kuuluu, että tulehdukset toistuvat. Testimme osoittaa sienen Trichophyton rubrum sekä sukuihin Trichophyton, Microsporum ja Epidermophyton kuuluvien muiden lajien esiintymisen.

Mitkä ovat nivussilsan oireet? Nivussilsa ilmenee useimmiten hilseilevänä ihona. Se saattaa joskus aiheuttaa kutinaa, ihon halkeilua ja rakkojen muodostumista. Jos jalkasientä ei hoideta pitkään aikaan, se saattaa levitä jalkapohjiin ja jalan sivuun sekä aiheuttaa ihon paksuuntumista ja suomuttumista (ns. mokkasiinisilsa). Hoitamaton silsa saattaa levitä kynsiin ja muihin kehon osiin. Nivussilsan oireet muistuttavat muiden ihosairauksien oireita, kuten psoriasiksen ja ekseeman, minkä vuoksi sairaudet usein sekoitetaan keskenään.

Miten toimin, jos minulla on nivussilsa? Nivussilsa on usein hoidettavissa reseptivapailla lääkkeillä. Hoidon pituus määräytyy valittavan lääkkeen mukaan. Vaikeissa tapauksissa saatetaan tarvita reseptilääkkeitä.

Miten voin välttää nivussilsaa? Voit vähentää riskiä saada nivussilsa käyttämällä riittävän hyvin tuulettuvia kenkiä ja luonnonmateriaalista valmistettuja sukkia. Pese ja kuivaa jalat sekä vaihda sukat joka päivä. Vältä myös kulkemista paljain jaloin yleisissä tiloissa, esimerkiksi uimahalleissa.

Tarttuuko nivussilsa? Silsasienet voivat tarttua joko suorassa kontaktissa tai epäsuorasti esimerkiksi suihkutilan lattian kautta. Tartunnan voi saada myös eläimestä.

Mistä löydän ohjeet testin tekemiseen? Näytteenotto-ohjeet ovat näytepakkauksen ympärillä olevassa liuskassa. Avaa liuska paketin sivulta kohdasta, jossa lukee ”Ohjeet. Avaa tästä!”.

Miten lähetän näytteen? Lähetä näyte laboratorioon repimällä ensin ohjeet irti rei’itystä pitkin ja käyttämällä palautuspakkauksena näytepakkausta, jossa on jo valmiiksi osoite ja postimerkki.

Milloin ja miten saan testin vastauksen? Saat vastauksen kolmessa päivässä siitä, kun näyte on saapunut laboratorioon. Hae testituloksesi kotisivultamme osoitteesta www.yesnotest.se ilmoittamalla oma henkilökohtainen koodisi.

Jälleenmyyjät : Apteekit

tuotetunnus (SKU) 701008 Osasto: