CH-fi-agglossning-e1408963846186.png

Ovulaatiotesti

Tuotekuvaus

Milloin on paras aika tulla raskaaksi? Saat vastauksen jo muutamassa minuutissa!

Miksi minun kannattaa tehdä ovulaatiotesti? Ovulaatiotestin tekeminen kannattaa, sillä sen avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi ajoittamalla hedelmöittyminen ajankohtaan, jolloin ovulaatio on tapahtumassa. Hedelmällisessä iässä olevien naisten hLH-hormonin taso virtsassa on 3–15 IU/l (kansainvälistä yksikköä litrassa). Noin 24 tuntia ennen ovulaatiota taso nousee jopa arvoon 200 IU/l. Testi havaitsee kohonneen tason, joka viittaa alkavaan hedelmöittymismahdollisuuteen.

Miten testi tehdään? Voit tehdä testin helposti kotona virtsanäytteen avulla joko virtsaamalla testitikkuun tai kastamalla testitikun noin kolmeksi sekunniksi kuppiin, johon olet kerännyt aamuvirtsaa. Viiden minuutin kuluttua voit lukea näytöstä, onko ovulaatio tapahtumassa seuraavan 24 tunnin aikana.Testin mukana tulee kiekko, jonka avulla voit laskea kuukautiskiertosi perusteella ne päivät, jolloin testin tekeminen kannattaa. Testi sisältää viisi näytetikkua.

Mistä voin ostaa testin? Voit tilata ovulaatiota testaavan kotitestimme apteekkien verkkokaupoista  tai ostaa sen lähimmästä apteekista.

Mitä kotitesti sisältää? 5 foliopussia, joissa on testi ja kuivikepussi, kiekko testipäivien laskemiseen sekä käyttöohje.

Lisätietoa

Miten ovulaatiotesti toimii? Kyseessä on immunologinen testi, jonka avulla havaitaan virtsassa olevan luteinisoivan hormonin (hLH) määrää. Kohonnut hLH-hormonin taso virtsassa tarkoittaa, että ovulaatiovaihe on todennäköisesti (mutta ei välttämättä) alkamassa. Toisaalta alhainen hLH-taso ei välttämättä aina tarkoita, etteikö ovulaatiovaihe olisi silti alkamassa. Tätä testiä ei ole tarkoitettu korvaamaan ehkäisyvälineitä!

Milloin ovulaatiotesti tehdään? Aseta mukana toimitetun kiekon osoitin osoittamaan viimeisimmän kuukautiskiertosi kestoaikaa. Testin tekemiseen soveltuva paras ajankohta näytetään pienissä pyöreissä ikkunoissa kiekon sisäkehällä.

Esimerkki: Jos kuukautiskierron pituus on 32 päivää, testijakso alkaa 16. päivänä kuukautisten alkamisesta ja jatkuu 20. päivään saakka tai kunnes tulos on positiivinen.

Useimmille naisille, joilla on säännöllinen kuukautiskierto, riittää viisi testitikkua. Jos kuukautiskiertosi on epäsäännöllinen, saatat tarvita myös toisen testipakkauksen. Joskus hLH-taso ei kohoakaan kuukautisten aikana, eikä tällöin tapahdu myöskään munasolun irtoamista. Jos olet tehnyt testin oikein, etkä ole kolmen peräkkäisen kuukautiskierron aikana havainnut kohonnutta hLH-hormonin tasoa, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin.

Mistä löydän ohjeet testin tekemiseen? Näytteenotto-ohjeet löytyvät pakkauksesta.

Milloin ja miten saan testin vastauksen? Voit itse lukea testituloksen viiden minuutin kuluttua.

Jälleenmyyjät : Apteekit